Zale - Respect (2oo7)



Albumul "Respect", al doilea din discografia trupei Zale, contine 17 piese, lucrate cu migala si rabdare atat de fiecare din componentii formatiei - Raku, Jacques Yolo, Christu - cat si de invitatii lor.

A fost inregistrat in studioul Chill Brothers Records, studio aflat in coordonarea lui Christu, incepand cu anul 2004, cand au fost create instrumentalele.
Structura albumului este una duala, continand atat mesaje sociale, tematici inspirate din peisajul underground de gen, cat si piese pentru urechile tuturor ascultatorilor, iubitori sau nu de hip-hop.

Femeia, una dintre temele albumului

Pentru prima data, din punct de vedere artistic, baietii acorda un timp considerabil femeii, aflata in diferite situatii si privita din perspective diferite. Unele versuri transmit mesaje prin figuri de stil, altele direct. Piesele reprezinta stari diferite si sunt asezate "in trepte" de intelegere. Albumul nu contine limbaj explicit obscen pentru ca n-a fost nevoie.
Aranjamentul orchestral si masterizarea au fost coordonate de Jacques Yolo, care s-a depasit pe el din punct de vedere tehnic si artistic fiind un om cu ajutorul caruia poti defini (si) rabdarea.

La unele piese au fost folosite sample-uri reale, luate din mediul natural. Motiv pentru care insa, nu au lipsit elementele surpriza...Spre exemplu, la un moment dat a fost nevoie de sunetul facut de greeri. A fost asteptat, in puterea noptii, cu aparatura pregatita de inregistrat, ore in sir. Intr-un final a venit un vecin cu masina... Esential este ca a cantat si greerul la un moment dat, iar cantecul lui a intrat in istorie.

Influente funck, arabesti, latino si balcanice

Track-urile devin din ce in ce mai organice, tobele fiind programate in asa fel, incat sa sune cat mai "live". Sunt folosite sample-uri din muzica funck, arabeasca, latino si balcanica. Majoritatea pieselor de pe album au fost remixate de 2-3 ori, pana s-a ajuns la varianta finala.

Componentii trupei prefera sa incadreze acest album in categoria muzica si abia dupa aceea in categoria hip-hop. Dar acest aspect il vor hotari, cu siguranta, ascultatorii.

Tracklist:

01. Sunshyne
02. Automatika
03. Rupem baraka
04. Trăim ca-n Brooklyn
05. Momente
06. Şi
07. Scheme
08. Când mă uit pe geam (cu Piele)
09. P'o'placa
10. Vaca morgana
11. Shut'em Up
12. Pe ape
13. Girl! (cu Pow)
14. Respect
15. Mă topesc (cu Pow)
16. Declaraţie (cu Pavel Stratan)
17. Gânduri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu